The Machinist (2004)
Yönetmen: Brad Anderson
Müthiş bir oyunculuk, görüntü yönetimi ve kurgu... Holywood bu muhteşem projeyi desteklemediği için dizlerini ne kadar dövmüştür kimbilir

Sırrını sonuna kadar koruyan, boğucu atmosferiyle karakterin iç dünyasına sizi de sokan, gerçekten unutulmaz bir yapım. İzlemekte biraz geç kaldım
Haywire (2011)
Yönetmen: Steven Soderbergh
Bir Soderbergh filmi olduğunu belli yerlerde hissettirse de, iyi bir film değil maalesef. Yönetmenin filmografisinin en zayıf halkalarından birisi diyebilirim.
Marathon Man (1976)
Yönetmen: John Schlesinger
Çocukken tv'de izlemiştim, tekrar izlemekten sıkılmadım; hâlâ sarsıcılığını koruyan, önemli bir film.
At Close Range (1986)
Yönetmen: James Foley
Walken'ın, tarihteki en pislik babalardan birini canlandırdığı, Foley'in belirli bir hayran kitlesine sahip filmi. 70'lerde Amerika'da gerçekten yaşamış bir suç makinesi aileden yola çıkan senaryosuyla, izlemeye değer. Kötü adam rolünün Walken'a neden yapıştığının da geçmişten bir kanıtı
Night Moves (1975)
Yönetmen: Arthur Penn
28 Eylül 2010'da kaybettiğimiz, Holywood'un ayrıksı ustalarından Arthur Penn'in, filmografisi içindeki en kült ve bana (ve birçok otoriteye) göre, en önemli filmi. Hiçbir zaman genel beğeniye hitap eden filmler çekmeyen, merkeze hep bir anti-kahraman oturtan, muhalif, eleştirel ve mutlaka söylecek bir şeyleri olan bir yönetmenin kariyerindek, en özel film belki de.
Filmin detaylı incelemesi, Altyazı dergisi Kasım 2010 sayısında "ARTHUR PENN anısına. Usta yönetmenin gölgede kalmış film noir şaheseri ‘Night Moves’u inceliyoruz" Başlığı altında 3 tam sayfa olarak mevcut.
Toplum, çevre, salonlar, dünya denilen şey, sefil bir tiyatro oyunudur; ilgi çekmeyen, yalnızca makineler, kostümler ve dekorlar sayesinde biraz tutunan, kötü bir operadır.
Chamfort