www.SinemaForum.com Forum Ana Sayfası IDéEFIXE Satis Ortagi
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   Kayıt OlKayıt Ol 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olunÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun   LoginLogin 

İzleyelim, Puanlayalım - 2 -
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 54, 55, 56  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.SinemaForum.com Forum Ana Sayfası -> Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 02.07.2010 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Career Girls (1997)
Yönetmen: Mike Leigh

Leigh Leigh Leigh... Bi' tane de kötü film çek be kardeşim. Gönlümde taht kuran, yerini her izlediğim filmde biraz daha sağlamlaştıran çok büyük bir yönetmen...
Film, gene klasik Leigh temalı... Orta-alt kesimden birkaç arızalı tipin arasında geçiyor. Flashback'lerle anlatılan, okul yıllarında ev arkadaşlığı yapmış iki enteresan kızın, 6 yıl sonra bir haftasonu için tekrar bir araya gelmelerini konu alıyor. Konu çok basit; ama unutmayın, yönetmen Leigh, gerisi malum, müthiş diyaloglar, unutulmaz karakterler, muhteşem bir film. (:
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 03.07.2010 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Bitter Tea of General Yen (1933)
Yönetmen: Frank Capra

Capra'nın lay lay lom filmlerinin öncesinde, erken dönemlerinde çektiği, 1001 film kitabında filmle ilgili yazıyı okuyup hemen atladığım, duygusal, mesafeli ve kitapta da belirtildiği gibi "diğer filmlerinden fersah fersah üstün" bilinmeyen gizli hazinesi...
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 05.07.2010 0:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

From Paris with Love (2010)
Yönetmen: Pierre Morel

Klişeleşmiş bir konu, bol aksiyon, vizyonda bir şey yok, erken saatte vakit geçsin diye izledim.

Date Night (2010)
Yönetmen: Shawn Levy

Vakit geçirmek için...

Night Falls on Manhattan (1996)
Yönetmen: Sidney Lumet

Lumet'in polisiye/paranoya üçlemesinin (Serpico/Prince of the City/Night Falls on Manhattan) son halkası. Her yanı kokuşmuş bir sistemin tüm içyüzünü gösteren, muhteşem bir seri gerçekten de. Serinin en başarılı filmi Prince of the City bana göre, en az bilineni de bu film; ama mutlaka türü sevenleri izlemesi gereken bir üçleme, türünün en iyi örneklerinden...
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 07.07.2010 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vampyr (1932)
Yönetmen: Carl Th. Dreyer

Oyyy (:
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 10.07.2010 2:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Great Expectations (1946)
Yönetmen: David Lean

38 yaşındaki Mills'in 20'lik Pip rolünde olması ve Estella rolündeki kızın güzel olmaması (bana göre) dışında muhteşem bir film, uyarlama... Nerde Paltrow nerde burdaki Estella, peh...

The Blood of a Poet (1930)
Yönetmen: Jean Cocteau

Metaforlarla dolu, oldukça güzel ve seçkin bir sürrealist çalışma. Orphic Trilogy'nin ilk filmi...

Orpheus (1950)
Yönetmen: Jean Cocteau

Orphic Trilogy'nin ikinci filmi. Konunun neresinden girseniz spoiler olur, izleyip görmek en iyisi...
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 10.07.2010 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Les dames du Bois de Boulogne (1945)
Yönetmen: Robert Bresson

Diderot & Cocteau & Bresson bir araya gelirse ne olur? Baya güzel olur : P Saf aşk ve kadınların kötü ruhu üzerine, muhteşem bir film (:
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 13.07.2010 23:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Farväl Falkenberg (2006)
Yönetmen: Jesper Ganslandt

Sinema dergisinde küçük bir tanıtımını görmüş ve ilk izlemem gereken film olduğunu düşünmüştüm, yanılmamışım. (:
Yorum ve filmin başlığı
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 17.07.2010 23:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

A Matter of Life and Death (1946)
Yönetmen: Powell & Pressburger

Başlık
amelie
queen

MesajTarih: 24.07.2010 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Last Air Bender'ı izledim geçenlerde. Çok kötü diye diye yerin dibine batırdılar, nesi o kadar kötü ben anlamadım (oyuncuların çoğu kötü bu arada) Rolling Eyes yani birçok piyasa filminden iyi geldi bana. Herkes aynı notayı mı çalıyor anlamıyorum. Üstelik bu ilk film, daha hikaye örülecek vs. Bir de sonuçta ne kadar da olsa gişe filmi.

55/100 dedim ben criticker'da Sırıtmak
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 25.07.2010 0:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amelie demiş ki:
The Last Air Bender'ı izledim geçenlerde. Çok kötü diye diye yerin dibine batırdılar, nesi o kadar kötü ben anlamadım (oyuncuların çoğu kötü bu arada) Rolling Eyes yani birçok piyasa filminden iyi geldi bana. Herkes aynı notayı mı çalıyor anlamıyorum. Üstelik bu ilk film, daha hikaye örülecek vs. Bir de sonuçta ne kadar da olsa gişe filmi.

Ben izlemedim de, ne bekleniyordu da ne bulundu, onu bilmiyorum. Yönetmen malum zaten... 4.4 puanlık da değildir heralde...
Master KENOBI
Jedi Master

MesajTarih: 26.07.2010 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tony demiş ki:
amelie demiş ki:

Ben izlemedim de, ne bekleniyordu da ne bulundu, onu bilmiyorum. Yönetmen malum zaten... 4.4 puanlık da değildir heralde...

Çizgi dizinin fanları filmi bayağı ağır eleştiriyor ancak, çizgi dizinin tamamını izlemiş biri olarak o kadarda kötü olduğunu söyleyemem.
Orjinalinde uzakdoğu kökenli olan karakterleri gişeye oynadığı için batılı muadilleri ile değiştirmiş ki, bence en büyük hatası bu olmuş.
Prens zuko ve avatarı oynayan oyuncular tamam ama diğerleri resmen sırıtmış, hele ay prensesini hiç anlatmayayım.
İlk film olduğu için insanın sabrını zorlayan diyalogları var ama o kadar da olur.
İzlenmeye değer film ama 3D olarak izlemek çokta önemli değil, hele ki o ağır gözlüklerin eziyeti de cabası.
amelie
queen

MesajTarih: 28.07.2010 12:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Inception 90/100

Rüya ve gerçeklik kavramları üzerine kafa yoran çok sağlam bir film. Herkese de seslenmeyi biliyor. Oyunculuklar çok iyi Aşık oldum
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 28.07.2010 21:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amelie demiş ki:
Inception 90/100

Rüya ve gerçeklik kavramları üzerine kafa yoran çok sağlam bir film. Herkese de seslenmeyi biliyor. Oyunculuklar çok iyi Aşık oldum

Zaten iyi bir film olacağı belliydi, Nolan iyi bir yönetmen.
amelie
queen

MesajTarih: 28.07.2010 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi olmanın yanında, bu nasıl bir zeka dedirtiyor insana Smile izlemelisiniz Çok Mutlu
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 31.07.2010 21:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amelie demiş ki:
Inception 90/100

İzledik efenim, gerçekten de insana çok "dokunan" bir film. Nolan şov yapmış, yönetmen olsam kıskanırdım, helal olsun...
Genel izleyici tarafından da sevilecek tabii, sinemaya gelenlerin %90'ı "Leonardo Di Caprio'nun yeni filmi gelmiş" ve "bi film warmış güzel, ona geldik" modunda olay haline getirilecek ister-istemez.
Ama bunlar, filmin güzelliğini etkilemiyor. Helal sana Nolan, beklediğim kadar hatta daha fazlası vardı filmde, çok duygusal, mükemmel bir film, final de çok dokunuyor insana...
amelie
queen

MesajTarih: 31.07.2010 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

final tahmin edilse bile insanı dumur ediyor. Ben Joseph Gordon-Levitt'e bayıldım bu arada Çok Mutlu
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 01.08.2010 1:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amelie demiş ki:
final tahmin edilse bile insanı dumur ediyor. Ben Joseph Gordon-Levitt'e bayıldım bu arada Çok Mutlu

Aynen yaa, muhteşem bir finaldi.
Marion Cotillard'ı çok beğendim ben de; tanımıyordum, Sinema dergisi de bu ayki sayıda, iki sayfa ayırmış kendisine.
Ama Nolan'ı tebrik etmek lazım, 2000'lerin ve hatta tüm zamanların en önemli filmlerinden birine imza attı. Kara Şövalye'den kat kat güzel bir film bence Inception.
Bu arada Armada'ya gittim önce, bilet alcam, olamaz da gene de sorayım burası Türkiye dedim, altyazılı film orijinal değil mi dedim cevap: Hayır, dublajlı. Oldu... Altyazlı orijinal yok mu? Dedim, 19:00'dan itibaren var dedi, 19:00'dan önce yok yani... Ne diyeceksiniz ki şimdi şu manzaraya? Hadi çizgi filmlere vs. koyuyorsunuz, ki onlara da koyamazsınız, bir salon orijinal bir salon dublajlı olmalı, Inception'la ne alaka, çocuklar mı izleyecek, ne anlayacaklar? Rezalet yaa...
Film reklamsız başladı Prestige'de, film başladı 15 dk. boyunca birileri girdi salona, tam bir kepazelikti, sinema kültürünüz yoksa gelmeyin kardeşim, işletmeciler de film başladıktan sonra adam almasın salona! Bir daha da gitmem Prestige'e...
Tony
Arthur Schopenhauer

MesajTarih: 01.08.2010 1:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haaa, bir de sinema salonlarında, ayaklarını öndeki koltuğun başına uzatan bir seyirci kitlesi türedi. Ewet, sizin kafanızı koyduğunuz yere adam ayaklarını uzatıyor, ağzınıza sokacak gibi, düşünsenize... Oturulmayan koltuklara uzatıyorlar, bazıları oturanların arkasına da uzatıyor, yanınızdaki boş koltuklarda ayaklar görebilirsiniz...
Dayaklık çok tip var...
deoden
Fat Elf

MesajTarih: 01.08.2010 5:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tony demiş ki:
Haaa, bir de sinema salonlarında, ayaklarını öndeki koltuğun başına uzatan bir seyirci kitlesi türedi. Ewet, sizin kafanızı koyduğunuz yere adam ayaklarını uzatıyor, ağzınıza sokacak gibi, düşünsenize... Oturulmayan koltuklara uzatıyorlar, bazıları oturanların arkasına da uzatıyor, yanınızdaki boş koltuklarda ayaklar görebilirsiniz...
Dayaklık çok tip var...

Bu yaziyi okuyunca birden bu sahislara bir yaptirimda bulunmak istegi belirdi icimde. Ben hic gormedim, gorseydim ayagini yanima uzatmis birisini oha! diye lafa girer ve kibar bir dille adama demedigimi birakmazdim. Bu gibi durumlara onlem olarak hanimlarin(ve saci uzun tum beylerin) igneli sac tokasi yanlarinda tasimalarini ve gerektigi yerde bu hödük kisiler uzerinde tam yetki ile kullanmalarini salik veriyorum. Asin ayak basparmaklarindan taksim meydaninda bu gibileri, bakin bir daha yapabiliyorlar mi?
amelie
queen

MesajTarih: 01.08.2010 9:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tony demiş ki:
amelie demiş ki:

Aynen yaa, muhteşem bir finaldi.
Marion Cotillard'ı çok beğendim ben de; tanımıyordum, Sinema dergisi de bu ayki sayıda, iki sayfa ayırmış kendisine.
Ama Nolan'ı tebrik etmek lazım, 2000'lerin ve hatta tüm zamanların en önemli filmlerinden birine imza attı. Kara Şövalye'den kat kat güzel bir film bence Inception.
Bu arada Armada'ya gittim önce, bilet alcam, olamaz da gene de sorayım burası Türkiye dedim, altyazılı film orijinal değil mi dedim cevap: Hayır, dublajlı. Oldu... Altyazlı orijinal yok mu? Dedim, 19:00'dan itibaren var dedi, 19:00'dan önce yok yani... Ne diyeceksiniz ki şimdi şu manzaraya? Hadi çizgi filmlere vs. koyuyorsunuz, ki onlara da koyamazsınız, bir salon orijinal bir salon dublajlı olmalı, Inception'la ne alaka, çocuklar mı izleyecek, ne anlayacaklar? Rezalet yaa...
Film reklamsız başladı Prestige'de, film başladı 15 dk. boyunca birileri girdi salona, tam bir kepazelikti, sinema kültürünüz yoksa gelmeyin kardeşim, işletmeciler de film başladıktan sonra adam almasın salona! Bir daha da gitmem Prestige'e...

O ne öyle ya, gerçekten de komik ve gıcık bir şey dublajlı izlemeye zorluyor adamlar. Yaş oranını kaç sanıyorlar ki filme geleceklerin? Acaba öyle bir tercih mi var izleyicilerden de? Sonuçta kendimizle de sınırlı değil izleyici profili.

Cottilard'ı bilmemene şaşırdım Tony Rolling Eyes Kendisinin oscarı bilem var Sırıtmak O değil de Halk Düşmanları, Kaldırım Serçesi, Cesaretin Var mı Aşka vs hatta Taksi serisinde bile oynadı bu hatun Sırıtmak
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.SinemaForum.com Forum Ana Sayfası -> Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 54, 55, 56  Sonraki
55. sayfa (Toplam 56 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız