pikap..plak ..yardım !!

DVD Player, Receiver, Hoparlör, Dolby Digital, DTS, Widescreen, RAM-ROM, ...

pikap..plak ..yardım !!

Mesajgönderen K_Spartakus » 17 Kas 2008 00:20

arkadaşlar sizden yardım istiycem .

plak çalmak için pikap almayı düşünüyorum .

pikap'ta nelere dikkat etmeliyim ?

yanılmıyorsam amfisiz çalışmıyorlar ?

mevcut ev sinema sistemiyle kullanabilirmiyim ?

vsvs ????

yardımlarınızı bekliyorum . şimdiden teşekkürler .
Atatürk+Cumhuriyet+türkiye
Kullanıcı avatarı
K_Spartakus
Antivole

Mesajgönderen the_cantan » 27 Kas 2008 13:29

ampli maalesef şart.
kendinden amplisi olan pikaplar mevcut.fakat ikinci elde, eski modellerde.
ampli şart olduğu kadar pikap kafası MM, MC önem arz eder.
bu husuta benim önerim MM kafayla başlamak.nasıl bir yo,l ürün alacağız bilmiyorum.
MM ve önemlisi MC kafa yanında veriliyorsa pikabın hemen alınmalı. pikabın kaliteli olması lazım.şart.
ikinci kısım phono-pikap- pre amplisi. alınacak amplide ya da elde varsa phono girişi olmalı ve kafaların seçimine izin veren seçici MM, MC girişleri olmalı.
amplide phono girişi yoksa pikabı direk bağlayamayız. ama alınacak pikapta line out varsa bağlanabilir.
ev sinbema sistemiyle plak dinlemek doğru değil. ama plağın tadını alamak için yine de analog un farkını ortaya koyması için yeter. ev sineması amplisine bağlarız lakin nasıl bir settir? bugune değin yüzlerde 5.1 setlerde pikap girişi görmedim. phono pre amplisiyle hallederiz.
şimdilik şahsi görüşüm.başka fikirler gelirse ala.
Sen ne kadar olumlu yaklaşımda bulunursan (kendi adıma konuşuyorum) benden iki kat fazlasını alırsın.Görçiz.
Ahzabsuresi Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
Kullanıcı avatarı
the_cantan
Manuel Rui Costa

Mesajgönderen dgorkem1 » 28 Kas 2008 15:34

eyerki anfinizin üzerinde pikap için giriş varsa bağlaya bilirsiniz yok ise mecbur phono pre (pikap presi) kullanmanız gerekiyor.
uygun fiyatlı pikaplar için thorens ve project markalarına bakabilirsiniz.
bunun dışında başlangıç için çok seçenek yok.
yeni başlayan birisi olduğunuz için bu işe sıfır alın ve alırken gerekli ayarları yaptırın. kafanıza takılan başka noktalar varsa yardımcı olabilirim.
fiyat aralığı ne ?
yûnus:
cennet cennet dedikleri.
birkaç köşkle birkaç hûri.
istiyene ver onları.
bana seni gerek seni! ...
Kullanıcı avatarı
dgorkem1
Usta Yönetmen

Mesajgönderen K_Spartakus » 02 Ara 2008 01:01

acemi olduğum için hiçbir bigim yok ..

gittigidiyor.com dan biraz bakındım ..anlamadığım için sizlerden ayrdım istedim ..

bana önerebileceğiniz uygun fiyatlarda neler olabilir .. pikap . amfi vsvs ..en fazla kaça mal olur ortalam olark .

ona göre hesap kitap işini netleştiricem .

yardımlarınız için tek tek teşekkürler .
Atatürk+Cumhuriyet+türkiye
Kullanıcı avatarı
K_Spartakus
Antivole

Mesajgönderen the_cantan » 02 Ara 2008 12:33

@MasterKenobi de anadoldan bozma pikap vardı. bilir bu konuları gelince yazar. :lol: :D
K_spartakus bence ne kadar para o kadar köfte.

pre ampli, kolon, ampli lazım olacak. valla ank. piyasasında pioneer, sony, onkyo gibi pikapları 100-200ytl çok rahat buluruz.

dvd film, müzik satan müzik marketlerde basit numark pikap görmüştüm.mp3 çalar vs çalanlarında. bakınmak gerekli.

esasen bu yazdıklarım inceldiği yerden başlamak için.

ciddi müzkilate önem verilecek oluşturulacaksa @dgörkem yazdığı gibi linn, rega, thorens vb. bakmak icap eder.

yalnız beklentimizin ve ses kalitesinin nasıl olması gerektiğine dair hayali bir ön betimleme varsa alalım.
Sen ne kadar olumlu yaklaşımda bulunursan (kendi adıma konuşuyorum) benden iki kat fazlasını alırsın.Görçiz.
Ahzabsuresi Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
Kullanıcı avatarı
the_cantan
Manuel Rui Costa

Mesajgönderen dgorkem1 » 12 Şub 2009 19:45

baya geç yazdım kusura bakmayın uygun fiyatlı sigmasesden thorens td 190 project debut rega p2 veya biraz çıkarsanız p3 olabilir.
yûnus:
cennet cennet dedikleri.
istiyene ver onları.
Kullanıcı avatarı
dgorkem1
Usta Yönetmen

Mesajgönderen dgorkem1 » 12 Şub 2009 19:46

the_cantan yazdı:@MasterKenobi de anadoldan bozma pikap vardı. bilir bu konuları gelince yazar. :lol: :D
K_spartakus bence ne kadar para o kadar köfte.

pre ampli, kolon, ampli lazım olacak. valla ank. piyasasında pioneer, sony, onkyo gibi pikapları 100-200ytl çok rahat buluruz.

dvd film, müzik satan müzik marketlerde basit numark pikap görmüştüm.mp3 çalar vs çalanlarında. bakınmak gerekli.

esasen bu yazdıklarım inceldiği yerden başlamak için.

ciddi müzkilate önem verilecek oluşturulacaksa @dgörkem yazdığı gibi linn, rega, thorens vb. bakmak icap eder.

yalnız beklentimizin ve ses kalitesinin nasıl olması gerektiğine dair hayali bir ön betimleme varsa alalım.

dostum rega thorens ve projectin uygun fiyatlı modelleri olur ama linn :S
epey fiyatlı
yûnus:
cennet cennet dedikleri.
istiyene ver onları.
Kullanıcı avatarı
dgorkem1
Usta Yönetmen

Dön Ev Sineması ve Ses Sistemleri

Kimler çevrimiçi